Julie Klassen- Maliarova dcéra

Zdroj bux.sk

No ako začať... Proste ďalšia Klassenovka. Ďalšia ÚŽASNÁ Klassenovka.
Kniha vás zaujme nielen svojou krásnou obálkou, ale najmä svojím dejom. Už po prvých stranách som chcela poznať koniec. Zápletka môže byť v dnešnej dobe banálna, ale v tej dobe pre dievčatá zdrvujúca.
Sophie, hlavná hrdinka románu, nadaná výtvarníčka, ktorá pomáha svojmu otcovi v ateliéri v Devone. Keď má svoju prácu v ateliéri hotovú, ktorá mimochodom spočíva v kreslení pozadí obrazov, rada maľuje čarovné severodevonvské pobrežie.
So svojím otcom prenajímajú domčeky, kde sa môžu ľudia ubytovať počas svojho pobytu v tomto mestečku. Jedného dňa sa tu rozhodne ubytovať aj šarmantný, krásny a príťažlivý Wesley Overtree, ktorý zapálený umelec a hľadá svoju múzu.
Sophie a Wesley majú k sebe čoraz bližšie a bližšie. Majú k sebe až tak blízko, že Wesley privedie Sophie do druhého stavu. Keď sa mu to Sophie rozhodne po dlhom čase povedať, Wesley v Devone už nie je. Nechal jej len odkaz, na ktorom bolo (v skratke) napísané:
„Cestujem do Talianska. Ako umelkyňa mi iste rozumiete a uvedomujete si, že musím nasledovať svoju múzu a usilovať sa nájsť vášeň. Prežili sme spolu nádherné obdobie a vždy budem na Vás s láskou spomínať.“
Ako na zavolanie sa ešte v ten deň objaví v Devone Stephen Overtree, Weslyho brat. Je nevľúdny a nesympatický muž zocelený vojnou.
Sophie mu priamo nepovie, že čaká dieťa s jeho bratom, ale keď uvidí v bratovej izbe toľko jej portrétov, dokonca aj s odhaleným ramenom, pochopí, že mali k sebe až priveľmi blízko. Cíti za brata povinnosť, a tak navrhuje Sophie manželstvo. Manželstvo na papieri… bez lásky. Sophie nevie či má čakať na muža ktorého ľúbi, alebo vziať si Stephana…úplný opak svojho brata.
Rozhoduje sa pre Stephana, aj tak nevie, či Wesleyho ešte niekedy uvidí.
Stephen si ju odvádza domov- do Overtree Hall, kde býva celá jeho rodina. Na miesto, kde vyrastal Wesley…
Sophie si najprv myslí, že Stephena nebude môcť mať rada- veď jej ponúkol manželstvo iba preto, preto že to cítil ako povinnosť. Neskôr k nemu začne niečo cítiť.
Keď obaja vedia, že sa ľúbia, povolajú Stephena do služby. Keď je Stephen niekoľko týždňov preč, náhle prichádza Wesley.
„Otočila sa. Pehy sa jej strácali pod rumencom. Chytil ju za rameno a obrátil k sebe: ‚Chcete povedať, že mám u vás šancu? Alebo som aspoň mal, kým som sa nezachoval ako idiot?‘ Odvrátila tvár a odmietla odpovedať. Stephen tam sedel, zaskočený, že sa stal nedobrovoľným svedkom takejto scény.“
A tak Sophia nevie či má ostať so svojím manželom, alebo byť s otcom svojho dieťatka. Ako sa rozhodne? Koho z bratov si vyberie?





JULIE KLASSENOVÁ

má rada všetko, čo súvisí s Janou Eyrovou a Jane Austenovou. Po šestnástich rokoch práce vo vydavateľstve sa Julie dala na vlastnú spisovateľskú dráhu. Tri z jej kníh (The Maid of Fairbourne Hall, The Girl on the Gatehouse a The Silent Governess) získali ocenenie Christy Award za obľúbený historický ľúbostný román. S manželom a dvomi synmi žije v St. Paul v štáte Minnesota.







Komentáre

Obľúbené príspevky