Kristi Ann Hunter- Šľachtická rošáda


Lady Miranda Hawthornová už pred dvanástimi rokmi- keď mala osem- začala písať listy, na ktoré písala svoje problémy, emócie a pocity. Každý list, ktorý napísala, bol adresovaný istému Marshingtonovi. Najlepšiemu kamarátovi jej brata Griffina. Samozrejeme, že ich nikdy neodoslala a ani neodošle. Urodzená dáma predsa nikdy nepošle list mužovi, ktorý nie je jej príbuzným. A navyše ani Marsha nepozná. Počula o ňom len z bratovho rozprávania.
Hertforfshire, Anglicko: Jeseň 1812
Mirandin brat Griffin, prišiel pozrieť svoju rodinu. Zobral so sebou aj jeho nového komorníka Marlowa.
Marlow v skutočnosti neexistuje. Existuje iba vojvoda Marshington, ktorý je prezlečený za komorníka a snaží sa zistiť viac o vlastizrade odohrávajúcej sa na vojvodovom panstve. Na začiatku sú podozriví všetci. Griffith, lady Blackthornová (matka), Georgina (sestra) čo Miranda- pre Marsha taká krásna a neodolateľná.
Raz v noci dostala Miranda chuť na čaj. No ako správna lady ešte nikdy nezohrievala vodu a nezakladala oheň. Preto jej polo príjemným potešením, keď našla dole pri kuchyni Marlowa, ktorý sa ponúkol, že je ten čaj urobí.
Kým čakala, začala písať ďalší list vojvodovi. Hneď ako ho dopísala prišiel Marlows čajm, a tak list schovala medti ďalšie listy, ktoré boli v tom čase na stole. Po príjemnom rozhovore a dobrom čaji, sa Miranda pobrala naspäť do postele.
Marsh si všimol, že písala nejaký list. A teraz- ako správny špión- potreboval zistiť, či nesúvisí s vlastizradou, ktorú riešil. Na jeho počudovanie zistí, že to nie je žiadny list s inštrukciami ani ničím podobným, čo by súviselo s vlastizradou. Je to list adresovaný jemu.
Rozhodne sa, že naň odpíše. Na kus papiera napíše:
 „Poznáme sa? S pozdravom Marshindton.“ Potom počká týždeň, aby to nebolo nápadné a následne jej ho predá so slovami, že jej poštár primiesol list.
Celá prekvapená mu naň odpíše, a takto sa začne ich vzájomné dopisovanie.
Mirandu teraz zaťažuje zmätok z rastúcich pocitov, ktoré prechováva ku dvom mužom.
Čo sa stane, keď Miranda zistí. kto je skutočný Marlow a prečo sa hral na bratovho komorníka?

Kristin Ann Hunterová

Je americká spisovateľka. Absolvovala na Technickej univerzite štátu Georgia odbor informatika, no odjakživa chcela písať knihy. Vyhrala autorské súťaže Golden Heart (organizátor Romance Writers of America, RWA) a Genesis (American Christian Fiction Writers, ACWF). Získala cenu Maggie Award for Excellence (Georgia Romance Writers).
Je spoluzakladateľkou a koordinátorkou blogu Regency Reflections a s manželom a tromi deťmi žije v štáte Georgia.




Komentáre

Obľúbené príspevky