Rachelle Dekkerová- Vyvolenie (1. časť)

Zdroj i527.net
Píše sa rok 2256. Na svete prežilo iba niekoľko stoviek ľudí, ktorí žijú podľa pravidiel novej vlády. Ľudstvo totiž postretol trest za predošlé správanie a jeho hriechy.Preto sa vymysleli pravidlá.. prísne pravidlá, ktoré(keď ich porušíš) si buď prísne potrestaný alebo ťa rovno zabijú. Vzbury proti vláde sú potláčané. Rozvody zakázané. Nočné vychádzky zakázané.  Všetko v novom svete je riadené. Dokonca aj výber nevesty. Výber nevesty sa v skutočnosti volá obrad VYVOLENIA. Muž si ťa vyvolí za nevestu, za niekoho, s kým budeš do konca života, za manželku... a vyvolí si ťa, či sa ti to páči alebo nie. Mladé dievčatá boli od malička pripravované na tento obrad. Tĺkli im do hlál, ako sa majú správať, aby si ich niekto vyvolil a ako sa majú správať ako dobré manželky. Ak si ťa nikto nevyvolí skončíš ako nula. Budeš bezcenná. A čo robí vláda s nevyvolenými, bezcennými dievčatami? Posiela ich do pracovných táborov. Sú to robotnice, ktoré pracujú pre vládu v najhorších podmienkach.
Presne takto skončí Carrington Haleová. Bezcenná nula, ktorá zlyhala... aspoň to si o sebe myslí...

Táto knižka bola úplne bombová. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Páčilo sa mi, ako autorka zachytila podstatu každého človeka. Ukázala,že nie je bezcenný. A navyše sa mi páčil zakázaný románik medzi hlavnými postavami :D :D Nedostatky táto kniha mala len v tom, že som bola stále v napätí a neučila som sa kvôli nej do školy... Túto knihy vám naozaj odporúčam. 


O AUTORKE*

Rachelle Dekkerová, najstaršia dcéra úspešného spisovateľa Teda Dekkera, túžila už v detstve objavovať pravdu prostredníctvom príbehov. Vyštudovala masmediálnu komunikáciu a niekoľko rokov pracovala v oblasti marketingu a ľudských zdrojov. Neskôr sa rozhodla naplno venovať písaniu. Žije v Nashville spolu s manželom Danielom a mačkou Blair.
* z knihy

Komentáre

Obľúbené príspevky